Protams, pēc garas dienas ir nepieciešama kārtīga atslodze un sevis nomierināšana, citam tās ir sportiskas aktivitātes, citam grāmatas, bet ir arī cilvēki, kas mēdz vakaros pēc darba iedzert glāzi izcila sarkanvīna.

Protams, kā tautā runā – kam negadās nejauši izliet vīna glāzi uz sava tik mīļā dīvāna.

Zemāk sniegsim dažus padomus, kā paša spēkiem likvidēt vīna traipu:

Baltvīna traipi

Ar baltvīna traipu ir daudz vienkāršāk, jo pats vīns ir ar gaišu nokrāsu, kas neatstāj tik izteiktu traipu.


Šo traipu var apstrādāt un ilgi berzēt ar ledus gabaliņu līdz traips pazūd, der arī ļoti auksta ūdens aplieta mikro šķiedras lupatiņa, pēc šis darbības, vairākas reizes ar papīrā salveti, būtu nepieciešams nosusināt šo laukumu, kur bija traipa vieta.

Vīna traipus ļoti labi notīrīs karsts sālsūdensspirts vai ūdens šķīdums ar citronskābi.

Sarkanvīna traipi

“Pirmā un vienkāršākā lieta, ko darīt, ir apkaisīt ar sāli, jo tas uzņems vīnu.” Šis risinājums attiecas uz gultas pārklājiem, aizkariem, dīvāniem un citiem mājas priekšmetiem, kas visu “lēnām absorbē”, padarot to vieglāk nokļūt iztīrāmu. Pēc 30 minūtēm, sāli, vairāk reizes tīrīt ar mitru lupatiņu, kas samitrināta zem silta ūdens. Beigu posmā nosusināt ar papīra dvieli vai salveti.

Grūtāk var būt ar iestāvējušos vīna traipu, jo tas oksidējas ar audumu un putekļiem, kas atrodas dīvānā! Bet tas arī ir glābjams. Vispirms, ņemiet, karstā ūdenī izmērcētu lupatu un uzlieciet to uz traipa, uz 10 minūtēm, lai traips atmirkst. Tad veiciet traipa apstrādi ar pulverūdeni, vai uztaisiet Vanish līdzekli, 1:10 un apstrādājiet trapu, pēc 5 minūtēm viegli to berziet. Rezultātam būtu jābūt. Tad vairāk reizes ar mitru lupatiņu nosusiniet līdzekli no auduma. Visbeidzot, lieko mitrumu nosusināt ar papīra dvieli vai salveti.

Pirms ķeraties klāt, pārbaudiet auduma krāsas noturību – Dīvāna aizmugurējā daļā, vīļu iekšpusē!
Traipu sāk tīrīt no malām, uz tā centru. Izslēdzot, traipa izplūšanu, lielākā platībā!
Tīrīšanu sāk ar vāji koncentrētu tīrīšanas līdzekli.

Vīna traipa tīrīšana no mīkstajām mēbelēm. Tev pašam ir pa spēkam, tikai neļauj šim traipam tur uzturēties nedēļām ilgi, tad pats tiksi galā!

Protams, ja tas nedodas, bez satraukuma! Droši sazinieties ar mums, mēs centīsimies Jums palīdzēt, vai attālināti, vai klātienē.

PIESAKI MĪKSTO MĒBEĻU TĪRĪŠANU