Mīksto mēbeļu tīrīšana un rezultāts atkarīgs no kvalitatīva auduma!

Mīksto mēbeļu tīrīšana un rezultāts atkarīgs no kvalitatīva auduma!

Atpakaļ uz blogu

Mīksto mēbeļu tīrīšanu, var veikta gandrīz visiem auduma veidiem, tikai jāpielieto dažāda darba specifika.

Mīkstās mēbeles izskatu galvenokārt nosaka skaists un izturīgs audums, ne velti tā cena veido lielāko preces pašizmaksas daļu. Lielās fabrikas pastāvīgi izstrādā jaunas tehnoloģijas, kas ļauj piešķirt audumiem modernu dizainu un īpašu izturību, ieskaitot spējas neizbalēt saulē un paciest daudzas tīrīšanas reizes.

No auduma kvalitātes atkarīgs, cik ātri tas izstaipīsies, nodils vai pārklāsies ar neizmazgājamiem traipiem. Pašlaik modē ir komforts, oriģinalitāte, atturīgums un elegance, tostarp dekori, kas izraisa asociācijas ar dabas objektiem. Dažreiz izmanto vairāku saskaņotu audumu kombinācijas. Mēbeļu audumus, piemēram, Rīgā, piedāvā veikali “Grīva”, “MTN”, “Abakhan” un vēl citi.

DAŽI AUDUMA VEIDI

Žakards

viens no mēbeļaudumu līderiem

Žakardam raksturīgs sarežģīts, it kā sapinies pinums. To auž speciālās stellēs, ko Žakards izgudroja 1801. gadā. Šis audums ir ļoti nodilumizturīgs, tam ir lieliska krāsu gamma, klasiski, ģeometriski un abstrakti zīmējumi. Auduma kvalitāte atbilst pašiem augstākajiem pasaules standartiem. Jo resnāks diegs, jo blīvāks audums. Turklāt tikai žakarda auduma pinumā tiek sasniegts maksimālais diegu blīvums laukuma vienībā. Auduma kvalitāte ir tieši saistīta ar tajā izmantoto diegu īpašībām. Tas attiecas uz izturību, spēju saistīt krāsvielu u.t.t..

Floks

velūra paveids

Tas ir mēbeļaudums, kas radīts, neizmantojot stelles. Šī metode bija pazīstama jau senajā Ķīnā, bet Viduslaikos kļuva zināma arī Eiropā. Sīki sagriezts uzkārsums ar sveķu līmes palīdzību tika piestiprināts pamatam. Mūsdienās, protams, floka auduma sākotnējā izgatavošanas metode ir kļuvusi savādāka. Floks tiek ražots, līmes pamatnei elektrostatiskajā lauka uzpūšot mikrošķiedras. Mēbeļaudums, kas ražots ar šo metodi, ir neticami maigs un rada izcilu omulību.

Floki ir iespiesti un spiesti. Pirmajā gadījuma zīmējums tiek radīts ar papīra zīmoga palīdzību, otrajā gadījuma spiešana notiek ar veltni, uz kura ir zīmējums. Tādējādi iespiestie floki ir daudzkrāsaini, bet spiestie  – vienkrāsaini. Flokus parasti ražo no tādiem audumiem kā kokvilna, neilons, mākslīgā kokvilna un poliesters. Katram no tiem ir savas unikālas īpašības.

Šenili

Šenili ir audumi, kuru pinumā tiek izmantota samtaina dzija, pateicoties kurai tiek radīts mīksts, īss uzkārsums. Pēc sava sastāva mēbeļaudumi šenili var būt visdažādākie - gan dabiski, gan sintētiski. Vārds “šenils” nāk no franču valodas un nozīmē “kāpurs”.
Patreiz šenils dzija tiek izmantota pinumā LENO (mežģīņveida pinums, kas atgādina īstas mežģīnes). To pielieto kokvilnai, zīdam, vilnai un citiem audumiem, kurus griež paralēli pamatam, tā radot uzkārsuma joslas. Šenils nav rupjš tekstils, jo spalvojuma pušķīši nav nostiprināti un var tikt brīvi izvilkti no pamatauduma. Šenils tiek klasificēts kā audums ar grieztu uzkārsumu.

PIESAKI MĪKSTO MĒBEĻU TĪRĪŠANU