Paklājs, vienmēr izskatās grezni un mājīgi, kad tas ir dzīvojamajās telpās un padara dzīvojamās telpas daudz mājīgākas. Tas padara trepju pakāpienus mīkstākus un klusākus, novērš to, ka grīdas tiek bojātas, un ziemas periodā padara grīdas daudz patīkamākas un siltākas. Un arī mīkstās mēbeles dod patīkamu, un mājīgu skatu mūsu mājās.

Tajā pašā laikā ir dažas kopējās problēmas, kas saistītas ar paklājiem un mīkstajām mēbelēm. Laika gaitā, paklāji un mīkstās mēbeles mēdz izskatīties vecas un nolietojušās, padarot izskatu nogurušu un auduma krāsas neizteiksmīgākas.

Trīs no visbiežāk sastopamajām problēmām

Smakas

Viena no galvenajām problēmām paklājiem ir smarža, it īpaši, ja mājā ir mājdzīvnieki. Paklāju mikrošķiedrām, raksturīgs ir, ka tās sevī uzņem dažādas smakas, kā rezultātā, telpās gaiss sāk smakot un ir nepatīkams aromāts, ja paklāji netiek efektīvi un pareizi tīrīti.

Traipi

Ēdieni un dzērieni parasti tiek lietoti mājās un ne vienmēr tas notiek virtuvē. Tādēļ ir jāparedz gadījumi, kad kaut kas tiek izliets, vai arī ēdiena palieka nokrīt un paklāja vai mīkstās mēbeles auduma.

Lai gan jūs neapšaubāmi centīsities to uzreiz iztīrīt, to bieži vien ir vieglāk pateikt, nekā izdarīt. Tā rezultātā, pārtikas un dzērienu traipi, ilgākā laika posma ir uzkrājušies Jūsu paklājos vai mīkstajās mēbeles. Kas padara tās netīras un liek izskatīties vecām.

Ja telpas tiek bieži lietotas. Tad bieži cilvēki, kaut ko aizmirstot ienāk atpakaļ, lai kaut ko paņemtu, bet steigā nenovelk apavus, kuru zolēs ir uzkrājušies netīrumi, vai pat šķidrumi. Kā rezultātā šie traipi var būtiski ietekmēt paklāja izskatu, jo tos var būt grūti iztīrīt paša spēkiem. Jūs ar viņiem netiksiet galā.

Vispārējie netīrumi un smiltis

Neatkarīgi no tā, cik bieži paklāji un mēbeles tiek tīrīti ar putekļsūcēju, tie joprojām spēj piesaistīt netīrumus un putekļus. Tāpēc ir nepieciešama regulāra paklāja tīrīšana.

Ja paklājiem un mīkstajām mēbelēm nav regulāri veikta padziļinātā tīrīšana, netīrumi un putekļi, iestāvas dziļāk audumu šķiedrā, padarot paklāju un mēbeles izskatu netīru, drūmu un vecu. Netīrumi un putekļi, kas ir dziļi iesēdušies šķiedrā var ilgtermiņā izraisīt alerģiju un elpceļu slimības. Kā arī var sākt asarot acis.

PIESAKI PAKLĀJA TĪRĪŠANU